BBV development gaat bouwen in Warande

BBV development gaat bouwen in Warande

BBV development en de gemeente Lelystad hebben koop- en ontwikkelingsovereenkomsten voor nieuwbouw in Warande ondertekend. BBV development gaat op drie projectkavels in De Olmen aan de slag. Het gaat om bouwblok III en V aan de noordzijde van het Olmenpark en een ander bouwblok in het westelijke deel van dit deelgebied.

Woningen

Op de kavels binnen blok III en V kunnen in totaal maximaal 7 vrijstaande woningen, maximaal 8 tweekappers en 18 rijwoningen worden gebouwd. Op het westelijke bouwblok is ruimte voor 11 levensloopbestendige rijwoningen of 8 twee-onder-een-kapwoningen.

De Olmen

De Olmen ligt in het noordwesten van Warande en welft zich rond het ruime Olmenpark. De buurt heeft een vaart als ruggengraat en via groene verbindingen is het wijkplein en de rest van Warande goed bereikbaar. De olm, ofwel de iep, is een oer-Hollandse boom die zich thuis voelt in het Flevolandse landschap.

Woonsferen

De Olmen bestaat uit drie woonsferen. Een Mondriaans tuindorp langs de brede vaart, het wijkplein met haar kenmerkende baksteenarchitectuur en een werelds-expressieve buurt aan de parkrand. Daarmee is De Olmen een moderne en veelzijdige buurt in Warande.

Behoefte

Ontwikkelaar Hans Beke vertelt: “Door de ontwikkelingen die in Lelystad gaande zijn, onder meer met de komst van het vliegveld, groeit de werkgelegenheid in de regio en wordt de behoefte aan woningen nog groter. Lelystad biedt een goede en gezonde leefomgeving, met maatschappelijke voorzieningen binnen handbereik, waar rust, ruimte, natuur én veiligheid voorop staat. Wij zien dat deze kenmerken met name voor mensen uit de regio buitengewoon aantrekkelijk zijn.”

Ook interessant:

[bibblio style="bib__module bib--row-3 bib--font-georgia bib--white-label bib--recency-show bib--default bib--size-18 bib--title-only bib--split bib--portrait"]

Wilt u reageren?

Uw email adres wordt niet weergegeven bij uw reactie.

Share This

Share This

Share this post with your friends!