Cycloon: ‘Werk om je medewerkers heen bouwen’

Cycloon: ‘Werk om je medewerkers heen bouwen’

Het werk om je medewerkers heen bouwen en niet je medewerkers om het werk heen bouwen. Dat is de filosofie van Cycloon Post- en Fietskoeriers. Ofwel: je mensen die hoeveelheid verantwoording geven die ze aan kunnen. Dan, zul je zien, blijven ze je verbazen en zijn ze tot meer in staat dan je aanvankelijk dacht.

Dat meldt Irma Smit – te Rietstap, accountmanager bij dit 15 jaar geleden gestarte bedrijf, waarna vervolgens meer vestigingen volgden. Volgens deze aanpak is de gedachte, het werk aanpassen aan je personeel, normaal bij Cycloon maar andere bedrijven kijken er bewonderend naar. Regelmatig komen van deze belangstellende bedrijven verzoeken om meer informatie over de werkwijze.

De filosofie van Cycloon in de benadering van haar medewerkers is gaandeweg zo gegroeid. Er wordt gewerkt met mensen van sociale werkplaatsen. Daar zijn, al naar gelang de grootte, een of meer job coaches aanwezig voor een juiste begeleiding van deze werknemers.

Om alles uit hun mogelijkheden te halen is het belangrijk het personeel regelmatig te vragen hoe het met ze gaat, wat ze aan kunnen in hun werk en hen, vervolgens, stapsgewijs meer verantwoordelijkheid geven.

Wilt u reageren?

Uw email adres wordt niet weergegeven bij uw reactie.

Share This

Share This

Share this post with your friends!