Golf aan opdrachten voor Vanquish Yachts

Golf aan opdrachten voor Vanquish Yachts

De opdrachten vliegen ze om de oren bij Vanquish Yachts in Steenwijk. De rijken der aarde zijn gek op de snelle boten die hier gerealiseerd worden. Vooral de – populair genoemde – 58 footer (bijna 18 meter) staat hoog op de lijst met bestellingen. Komende woensdag gaat weer een nieuw model te water, als toevoeging van een al indrukwekkende serie.

‘Onze behuizing in Steenwijk wordt door het grote aantal bestellingen binnenkort te klein’, vertelt director business development, Tijl Hetterschijt. ‘We kijken hoe we dat moeten gaan oplossen. Op dit moment werken we met veel onderaannemers, zodat de werkzaamheden niet allemaal bij onze vestiging plaatsvinden.’

Van de opgeleverde schepen blijft bijna niets in Nederlands, geeft hij verder aan. Het overgrote deel, 70 procent, gaat naar Amerika, en de overige 30 procent vertrekt richting Middellands Zeegebied. De populariteit van de Vanquish jachten wordt met name veroorzaakt door de combinatie van luxe en snelheid.

Hetterschijt wil niet ingaan op recente ‘zakelijke veranderingen binnen het bedrijf’, nota bene door een eigen medewerker vermeld. In Quote stond verder een verhaal over eigenaar Tom Steentjes (38), hij werd daarbij genoemd in een rijtje met jonge miljonairs. Het magazine schat zijn vermogen op 12 mln euro. Dat bedrag kwam voor een belangrijk deel bij hem terecht in 2012, toen hij een bedrijf met productielijnen voor kipnuggets had verkocht.

Wilt u reageren?

Uw email adres wordt niet weergegeven bij uw reactie.

Share This

Share This

Share this post with your friends!