Lelystad Airport krijgt akkoord van Europese Commissie

Lelystad Airport krijgt akkoord van Europese Commissie

De Europese Commissie is akkoord met een regeling om vluchten te verdelen tussen Schiphol en Lelystad Airport. Dit meldt NOS. ‘Dit is wat minister Van Nieuwenhuizen al jaren voor elkaar probeert te krijgen’, zegt politiek verslaggever Laurens Boven.

Het conceptbesluit maakt een eind aan twee jaar gekibbel tussen Den Haag en Brussel over Lelystad. Het voorstel is voorgelegd aan alle lidstaten en die zijn unaniem akkoord gegaan. Daarmee is één van de belangrijkste hobbels voor het opengaan van de luchthaven genomen.

Voorrang’

‘Brussel zegt dat luchtvaartmaatschappijen die hun vluchten verplaatsen van Schiphol naar Lelystad voorrang krijgen op hun slot’, zegt Boven. Het gaat aanvankelijk om 25.000 vluchten per jaar, na 3 jaar volgt een evaluatie. Boven wijst op het belang van het woordje ‘voorrang’ – dat suggereert immers dat er ook andere manieren zijn om een slot op Lelystad te krijgen. En dat wil de Kamer weer niet – die wil alleen vluchten overhevelen vanuit Schiphol, wat weer botst met de vrije marktwerking die Brussel voorstaat.

KLM grote winnaar

Een ander heikel punt is dat Brussel geen beperkingen heeft geformuleerd aan de bestemmingen die Lelystad moet aanvliegen. Luchtvaartdeskundige Joris Melkert wijst op verschillende mitsen en maren. ‘Het stikstofbesluit van de Raad van State kan roet in het eten gooien, er zijn omwonenden die zich zorgen maken over overlast, het is wachten op wat de Kamer erover gaat zeggen. De Kamer wil alleen vluchten overhevelen, maar geen autonome groei – wat Brussel wil’. De grote winnaar is vooralsnog de KLM: verdwijnt een vlucht van Schiphol, dan gaat die naar de KLM.

‘Het is een zwaar verwaterde regel die al helemaal niet meer klopt met wat het idee was’, zegt Kamerlid Suzanne Kröger van GroenLinks. ‘Ze gaan luchtvaartmaatschappijen verleiden met lage tarieven, er zit niks in die regels die voorkomen dat er vakantievluchten naar Lelystad komen.’

‘Je opent een luchthaven met het expliciete doel om vluchten over te hevelen, maar de vraag is hoeveel vraag er naar is. Veel luchtvaartmaatschappijen willen niet naar Lelystad’. De milieuclubs Greenpeace, Natuur en Milieu en Natuur en Milieufederatie Noord-Holland hebben laten weten tegen de uitbreiding te zijn.

Afbeelding: ANP – Koen van Weel

Ook interessant:

[bibblio style="bib__module bib--row-3 bib--font-georgia bib--white-label bib--recency-show bib--default bib--size-18 bib--title-only bib--split bib--portrait"]

Wilt u reageren?

Uw email adres wordt niet weergegeven bij uw reactie.

Share This

Share This

Share this post with your friends!