Subsidie voor pleinen met slimme laadpalen

Subsidie voor pleinen met slimme laadpalen

Lelystad krijgt zeker één ‘slim’ laadpaal-plein voor elektrische auto’s. De laadpalen gebruiken de gekoppelde auto-accu’s als buffer voor duurzame stroom. Op piekmomenten wordt de stroom uit de auto weer teruggeleverd aan het net.

Het kabinet trekt in totaal vijf miljoen euro uit voor de aanleg van de laadpleinen in 21 gemeenten, samen goed voor 472 slimme laadpunten. De eerste laadpleinen moeten volgend jaar klaar zijn.

De slimme laadpalen kunnen door alle bestaande elektrische auto’s worden gebruikt om op te laden. Op dit moment kunnen nog maar weinig elektrische auto’s elektriciteit terugleveren. Dat gaat bij nieuwe modellen veranderen. De gebruikers van de ‘slimme’ auto’s, zoals nu de Nissan Leaf en de Renault Zoë, kunnen zelf instellen hoeveel accucapaciteit er altijd moet overblijven.

Nieuwe toepassingen

De laadpleinen gaan op termijn ook nieuwe toepassingen bieden. Zo moet het mogelijk worden dat gebruikers die hun elektrische auto beschikbaar stellen wanneer er veel vraag naar energie is, daarvoor geld krijgen.

Ook interessant:

[bibblio style="bib__module bib--row-3 bib--font-georgia bib--white-label bib--recency-show bib--default bib--size-18 bib--title-only bib--split bib--portrait"]

Wilt u reageren?

Uw email adres wordt niet weergegeven bij uw reactie.

Share This

Share This

Share this post with your friends!