Werkgelegenheid in provincie Flevoland groeit, en blijft groeien…

Werkgelegenheid in provincie Flevoland groeit, en blijft groeien…

Het aantal WW-uitkeringen in Flevoland is in mei gedaald met meer dan 2,5%, conform de landelijke daling die 2,6% betrof. Deze daling kan verklaard worden door de groei van de werkgelegenheid en de moeite van werkgevers om vacatures op te vullen. Het aanbod betreffende werkgelegenheid blijft daardoor dus groot.

De arbeidsmarktprognose van het UWV geeft aan dat de werkgelegenheid in Flevoland met 2,3% groeit dit jaar, met een vooruitzicht van 1,8% in 2020. Landelijk gezien, groeit de werkgelegenheid ook maar niet met dezelfde cijfers als de provincie Flevoland.

De verwachting van het UWV is dat er in de periode 2018-2020 meer dan 6.000 banen bij komen, vooral in de sectoren zorg & welzijn, detailhandel, uitzendbureaus, arbeidsbemiddeling, informatie en communicatie. Verklaring hiervoor is dat deze sectoren veelal ondervertegenwoordigd zijn ten opzichte van het landelijk aantal. Sectoren groothandel en voedingsindustrie zijn daarentegen sterk vertegenwoordigd binnen de provincie.

Ook interessant:

[bibblio style="bib__module bib--row-3 bib--font-georgia bib--white-label bib--recency-show bib--default bib--size-18 bib--title-only bib--split bib--portrait"]

Wilt u reageren?

Uw email adres wordt niet weergegeven bij uw reactie.

Share This

Share This

Share this post with your friends!